Πηγή: Circulus

Κυριακή πρωί στο θέατρο Αλκμήνη, οι περισσότεροι θεατές ήταν πιτσιρίκια με τους γονείς τους και κάτι ξέμπαρκοι ενήλικες σαν κι εμένα και τη Μόνικα που είμαστε φίλες του Μπάμπη.

Άραγε θα βαριόμουν; Θα ήταν πολύ «παιδική» η παράσταση; Τι είχα να περιμένω;

Τον Μπάμπη Κωστιδάκη τον έχω παρακολουθήσει στις μαεστρικές παραστάσεις Καραγκιόζη του, που κατόρθωνε να ξεσηκώνει αλαλάζοντα πιτσιρίκια να χειροκροτούν και να γελάνε μέχρι τελικής πτώσης από την καρδιά τους.

Πρωινιάτικα και Κυριακάτικα θα μας ξεσήκωνε, λοιπόν; Η αλήθεια είναι ότι υπερέβη κάθε προσδοκία μου.

Κάθομαι στην πλατεία και η παράσταση έχει «αρχίσει», προτού αρχίσει. Οι πρωταγωνιστές «θερμαίνουν» το κοινό με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που σε γεμίζει ευφορία κι αναμονή.

Τα μικρούλια γύρω είναι μια απόλαυση. Η «υπόσχεση» της παράστασης «Circulus» για κουκλοθέατρο τη λες και όμορφα «παραπλανητική», γιατί ναι μεν έχει τις πιο όμορφες, ενδιαφέρουσες και ευρηματικές κούκλες που έχω δει ποτέ, αλλά εδώ δεν μιλάμε για ένα ακόμη κουκλοθέατρο.

Μιλάμε για ένα ολόκληρο τσίρκο, με εξέχουσες προσωπικότητες που παίζουν ένα σπουδαίο παιχνίδι με τον θεατή και το κοινό. Όλα αυτά με τη σύμπραξη της Ανεμοδούρας και της Μανιβέλας.

Μην τους χάσετε. Είναι όλα τα… λεφτά και τα λεπτά μας αισθήματα…

Ένας υπέργηρος ισορροπιστής, μια υπέρβαρη ακροβάτισσα, ένας υπερ-γυμνασμένος μασίστας που μασάει σίδερα, μια μαγείρισσα, ένας πρόσφυγας, ένα κορίτσι σε αμαξίδιο. Το χιούμορ που λέει αλήθειες, περιλαμβάνει κι αγκαλιάζει όλον τον κόσμο, η αγάπη και η ανθρωπιά που αναδύονται.

Καλοκουρδισμένοι ερμηνευτές και δημιουργοί, η Αγγελική Γουναρίδη και ο Μπάμπης Κωστιδάκης, εξαίσια μουσική που σε συνεπαίρνει, τέχνη με τα όλα της, χιούμορ, χαρά, αλλά και υπονοούμενα, μια παράσταση για όλες τις ηλικίες.

Τα μικρά είχαν ενθουσιαστεί, οι μεγάλοι συγκινήθηκαν. Όλοι βρήκαν αυτό που χρειάζονταν ένα πρωινό Κυριακής στην ηλιόλουστη Αθήνα. Μια καλή Κυριακή.

Δημοφιλή τώρα