Μια Στάση εδώ: Να αφουγκραστούμε το μαζί, κουκλοθεατρικά και με πολλά φου στην Ταραξάκο…

Έξι επαγγελματικοί θίασοι κουκλοθεάτρου, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο φόβο και την αποξένωση που έφερε η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας. Απέναντι σε μια εποχή που ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα, αντιτάσσουν το «μαζί».

Η Κουκλοθεατρική Κολεκτίβα «Ταραξάκο» παρουσιάζει το πολυμορφικό συλλογικό έργο «Στάση Πρώτη». Μια παράσταση κουκλοθεάτρου που αναζητά την συνάντηση με το ενήλικο βλέμμα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Η πρεμιέρα του συλλογικού έργου θα γίνει στην Αθήνα. Για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Επί Κολωνώ,Τετάρτη 29 Ιουνίου, ώρες 18:00 (λαϊκή απογευματινή) και 21:30 και Πέμπτη 30 Ιουνίου, ώρα 21:30.

«Το έργο είναι μια συνέχεια από μαρτυρίες, ένα όνειρο σε πέντε αυτοτελείς πράξεις. Ένα όραμα ζωντανό, σε έναν κοινό γεωμετρικό χώρο, την «Στάση Πρώτη».

Η “Στάση” σαν σύμβολο για την αναμονή, την επιβεβλημένη παύση, την μετάβαση σε ένα αχαρτογράφητο μέλλον, ενώνει τις αγωνίες και τους αγώνες μας, μπροστά στη θέα μιας πρωτόγνωρης εποχής. Απέναντι στο άγνωστο στεκόμαστε με τα γνώριμα εργαλεία μας – για να διηγηθούμε, για να ζήσουμε», γράφει η κολεκτίβα στο κείμενο της παράστασής της και συνεχίζει, «Με την κούκλα, την ποίηση, το τραγούδι. Για φωτίσουμε ένα κοινό βλέμμα μέσα απ το σκοτάδι της σκηνής. Για να κουβαλήσουμε κάτι από το χρέος της εποχής. Η παρα-στάση δεν έχει στόχο να μας διδάξει κάτι, δεν είναι μια δραματουργική εξομολόγηση, ούτε επίδειξη δεξιοτεχνίας. Δεν θα το δούμε από την σκοπιά του εφικτού ή του ανέφικτου ή της ουτοπίας. Η μαγική αυλή των παιδικών χρόνων δεν εξαλείφεται. Η ποίηση από αυτήν την ηλικία πηγάζει και πάντα θέλει να επιστρέφει εκεί.»

Ποια είναι η κουκλοθεατρική κολεκτίβα «ΤΑΡΑΞΑΚΟ»

Οι ομάδες που συμμετέχουν στην Κολεκτίβα ΤΑΡΑΞΑΚΟ είναι οι εξής:

«Βασικός άξονας στη συνεργασία της κολεκτίβας είναι οι σχέσεις εμπιστοσύνης, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια. Στόχος της κολεκτίβας είναι να οργανώνει συλλογικές δράσεις, παραστάσεις, εργαστήρια και μικρά φεστιβάλ.

Το όνομα της κολεκτίβας εμπνέεται από το φυτό του γένους Taraxacum. Το όνομά του, προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «τάραξις» (πάθηση, διαταραχή) και «άκος» (φάρμακο, θεραπεία). Το ταραξάκο, το γνωστό μας ραδίκι, είναι ένα αυτοφυές, άγριο φυτό που από καταβολής κόσμου αποτελούσε τροφή και φάρμακο συγχρόνως. Όπως ακριβώς η μικρή και μεγάλη μας Τέχνη. Το κουκλοθέατρο», επισημαίνουν οι συντελεστές της παράστασης.

Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι:

Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, www.epikolono.gr

Τετάρτη 29 Ιουνίου, ώρες18:00 (λαϊκή) και 21:30 / Πέμπτη 30 Ιουνίου ώρα 21:30

Εισιτήρια: 15€ κανονικό, 10€ μειωμένο (UNIMA, ΣΕΗ, φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι & άνω των 65), 10€ γενική είσοδος στη λαϊκή απογευματινή

Κρατήσεις θέσεων: 210 5138067

Διάρκεια παράστασης: 120’

Σελίδα παράστασης: www.facebook.com/stasiprotitaraxako

Blog ομάδας: https://taraxako.wordpress.com

Group ομάδας: www.facebook.com/groups/taraxako

Mail ομάδας: taraxakopuppets@gmail.com

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: